ПРОДУКТИ

ЗВУКОИЗОЛАЦИЯ ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 41
Слаба статияОтлична статия 
Едно важно качество на прозореца е неговата звукоизолация.При  съвременните прозорци тя се определя от стъклопакета.
Даже на пръв поглед се забелязва ,че основната площ от прозореца е стъклопакета т.е. от конструкцията и качеството му най-вече зависи добрата звукоизолация.Изолация от шума се нарича намаляването на звуковата енергия при преминаването и през преграда.Често срещано е заблуждението,че колкото е по-дебел стъклопакета, толкова е по - добра  звукоизолацията.На практика е много по-важно да се подбере правилно конструкцията на стъклопакета т.е. елементите от които той е съставен.
За увеличаване на звукоизолацията при запазване на неговата обща дебелина е достатъчно използването на стъкла с различна дебелина например 6мм за външното стъкло и 4мм за вътрешното.Това е най-лесният и достъпен начин /и най-евтин/ за повишаване на звукоизолацията ,при това чувствително.
Използването на троен стъклопакет е също много добър начин за увеличаване на звукоизолацията ,като едновременно с това значително се повишава и топлоизолацията.Недостатък при него е само по – високата цена.Важно при тройният стъклопакет е различната широчина на въздушните камери,/ което се постига с различна дебелина на дистанционера/,като по този начин се избягва резонанса на звука и звукоизолацията наистина е впечатляваща.
Херметичността на гумените уплътнения също играят важна роля за звукоизолацията.При лошо уплътняване задължително ще чувате уличният шум.